7 звезди, които не подозирате, че са атеисти

Едни от най-популярните и обичани лица в Холивуд отхвърлят идеята за съществуването на Господ. Някои от тях са атеисти от деца, а други са променили вярата си с времето и с определени събития в личния им живот.

Ето и кои са 7-те звезди, които не подозирате, че са атеисти:

№1 Брад Пит

Актьорът винаги е бил атеист, но през последните години той е толкова убеден във правотата си, че клони все повече към агностицизма. Въпреки че с бившата му съпруга Анджелина Джоли са се включвали в редица благотворителни мисии и инициативи, срещата на актьора с бедността и мизерията, не го е направила религиозен, но го е накарала да осъзнае смисъла на живота си.

№2 Джоди Фостър

Чаровната актриса обича да се различава от масата и да изтъква своята индивидуалност. Поради тази причина Джоди Фостър определя себе си като атеист, но паралелно с това уважава всички религии и често се интересува от анализиране на религиозни текстове. Не на последно място, тя почита много християнски празници.

№3 Джулиан Мур

След смъртта на майка й през 2009-та актрисата спира да вярва в Господ, а религията определя като начин обществото да бъде контролирано. Оттогава насам Мур е убедена, че човек сам пише съдбата си и всичко е в неговите ръце.

№4 Морган Фрийман

Актьорът, изиграл Господ във "Всемогъщия Брус", и водил поредицата "Истории за Бог с Морган Фрийман", отхвърля съществуването на по-висша сила. Според него религията е измислица на човека, а образът на Господ е създаден по подобие на човешкия, а не обратното. Фрийман е убеден, че земята не е сътворена от Бог, тъй като тогава би била на 6000 години, а научни доказателства показват, че е на 4,54 милиарда години.

№5 Кийра Найтли

Една от най-успешните актриси винаги е била на мнение, че славата си е постигнала сама, а не с помощта на висша сила. Кийра невендъж е споменавала, че съжалява, че е атеистка. Според нея религията работи на принципа "поискай прошка и всеки грях ти е опростен" или с други думи каквото и да направи, ще й се размине. Живеейки като атеист обаче, означава, че тя винаги ще живее с последствията от грешките си.

№6 Хавиер Бардем

Една много популярна негова фраза гласи: "Не вярвам в Господ, а в Ал Пачино". Подобно на Джулиан Мур и Бардем е спрял да вярва в Бог след загубата на свой родител. След смъртта на баща му той приемал религията просто като начин човек да се справи с мъката. Тогава актьорът започнал да си задава есенциални въпроси, на които религията не успяла да отговори.

№7 Даниел Радклийф

Роден в семейство на майка еврейка и баща протестант, актьорът е категоричен атеист. Според него религията дори вреди на обществото и е опасно за неговото съществуване. Радклийф вярва единствено в силата на общността и взаимните усилия към по-добро бъдеще.

 

Коментари

Задължително поле