7 лева глоба и забележка за ватман, пушил в кабината си

Ватман, сниман да пуши в кабината си в трамвай номер 5 в столицата, ще бъде санкциониран със 7 лв.  и ще получи  административно наказание „забележка”. Това каза зам.-директорът на Столичния електротранспорт инж. Иво Василев пред БТВ.

По думите му контролните органи месечно регистрират 10-12 души за пушене в кабините.

Почивките на водачите в трамвайния транспорт са достатъчно големи в разписанието и се спазват, така че ватманите могат да посетят тоалетна и да пушат и не е нужно да пушат в кабините, каза още Василев.

„Три-четири пъти като го хванат и си отиде бонусът от 50 лв., получават един такъв бонус за качествено извършване на услугата”, обясни зам.-директорът на Столичния електротранспорт.

Авторът на видеото Иван Деспов заяви, че клипът е застраховка. "И преди съм подавал сигнали, но това не е водело до каквато и да било проверка или реакция от съответните органи, защото нямам доказателства”, уточни той.

„Това е елементарно правило – просто да не се пуши в кабината. Ако допуснем то да се нарушава системно, имаме ли право да се оплакваме от цялата ситуация в държавата и от корупцията”, попита Деспов.

Зам.-директорът на Столичния електротранспорт обаче беше категоричен, че всяка жалба се проверява достатъчно подробно и ако се докаже, че съответният служител е виновен, задължително се санкционира.

Има месечен график за проверки и когато се установят нарушители, се санкционират. Отделно от това Регионалната здравна инспекция също прави проверки, праща ни писма и санкционираме тези ватмани или шофьори на тролеи, за който е упоменато, че са пушили в кабината, обясни Иво Василев.

Надявам се не само аз да правя клипове, а всеки един, който види някаква нередност, да ѝ даде отзвук, отбеляза Иван. Той призна, че е пушач, но пали цигара само на упоменатите места.

Коментари

Задължително поле