8 цилиндъра плюс ток дават 782 конски сили

Новият модел Continental GT Speed променя типичната визия на Bentley и вместо четири фара има два.

Continental GT е най-мощният сериен модел на Bentley

Вече го няма моторът W12

Най-мощният сериен модел на Bentley захапва асфалта с бензинова и електрическа мощ. Скоростта е неговата стихия, което личи недвусмислено и от името Continental GT Speed. При Bentley щом има добавката Speed към моделното означение, значи става дума за върховото изпълнение, най-бързият и най-мощният автомобил в гамата.

Задницата е спортно-елегантна с познатата форма на елипсовидни светлини.

В продължение на повече от 20 години Continental GT Speed се задвижваше от грандиозния двигател W12, който принудително беше „пенсиониран“ заради необходимостта да се изпълнят екологичните регулации в Европейския съюз. Под дългия преден капак на новото издание на луксозното четириместно купе/кабрио работи по-малък 4,0-литров двигател V8 с два турбокомпресора. За да достигне и изпревари по мощност досегашния двигател W12, той е комбиниран с електромотор.

Електрическата мощ е удобно и неизбежно решение в контекста на съвременните екологични тенденции. Така новото поколение Continental GT Speed се превръща в Plug-in хибрид, който съчетава двигател с вътрешно горене и ресурс от 600 к.с. и електромотор в 8-степенната автоматична трансмисия с още 190 к.с. Мощността на двата двигателя не могат просто да се сумират, защото никога не работят на пълен капацитет едновременно. Системната мощност възлиза на 782 к.с. и това е най-мощният сериен автомобил на марката досега в историята. 200-килограмовата литиево-йонна батерия с капацитет 25,9 киловатчаса осигурява изцяло електрически пробег около 80 км при движение със скорост до 160 км/ч. Пълното зареждане на батерията в домашни условия отнема около 3 часа.

В интериора е намален броят на физическите бутони, тъй като много функции се управляват от централния сензорен екран.

Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 3,3 секунди, въпреки че автомобилът тежи 2,3 тона. Задвижването и завиването с всички колела допринасят за оптимално пътно поведение. Максималната скорост на движение е 335 км/ч.

Визията също е променена, като изчезва класическото лице на Bentley с четири фара. Новите адаптивни матрични HD LED светлини имат хоризонтални светлинни ивици като намръщени „вежди“. В интериора е намален броят на физическите бутони, а материалите са на най-високо ниво.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили