81-годишна пловдивчанка остана без златни накити и 2000 лв. след обаждане от „полицай Иванов” Ало измамниците вече се обаждат от името на „Нова Телевизия” и кримирепортерката Тина Ивайлова

Снимка: Архив

81-годишна пловдивчанка Л. И. остана без златните си накити и спестяванията си от близо 2000 лв. след телефонно обаждане от „полицай Иванов” в понеделник по обяд.

Потърпевшата хвърлила през терасата на апартамента си плик с парите и бижутата, след като била заблудена по добре познатия сценарий на телефонните измамници за „оказване на съдействие на полицията”. Час по-късно бабата от квартал „Кючук Париж” се обадила в Първо РУ на МВР-Пловдив да си поиска парите и златото и за свой ужас установила, че е станала поредната жертва на ало разбойниците. Криминалистите от Първо РУ на МВР-Пловдив вече са предприели разследване в рамките на образуваното досъдебно производство.

Телефонните измамници обаче непрекъснато сменят схемите, с които подмамват наивните възрастни хора, като в последните сценарии е включена дори „Нова телевизия” и криминалната репортерка Тина Ивайлова, която няколко години работи в пловдивски медии, преди да се премести в столицата. Гласът по телефона вече не обяснява на поредната жертва, че участва в полицейска акция, а в журналистическо разследване на „Нова телевизия” и кримирепортерката Тина Ивайлова, което се заснема със скрита камера и след няколко дни ще бъде излъчено по телевизията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.