Италиански микробиолог: Болните от COVID-19 с леки симптоми трябва да бъдат изолирани в специални центрове

Нова заповед: На обществени места задължително с маска

Удължиха забраната за полети от Китай, Южна Корея, Иран, Италия и Испания

Препоръчват цистерни с вода на полето за лична хигиена

Шеът на испанския кризисен щаб – с коронавирус

Теменужка Петкова: Към момента енергийният сектор е стабилен

Фирма за ученически униформи дари маски за детската хирургия в МБАЛ „Св. Анна“

Китай пусна комикс „Махай се, COVID-19!“ Вирусът мрази чистия въздух и се плаши от лекарите

Община Каолиново превежда 10 000 лв. на МБАЛ-Шумен

VIVACOM и United Group даряват 900 000 лв. на Министерството на здравеопазването

ЕК представи насоки за ограниченията по границите, свързани с епидемията

Варна с над 300 легла за болни от коронавирус Болниците в града чакат дарение от респираторни апарати

Петър Андронов, председател на Асоциация на банките в България: Работим интензивно, за да можем да предприемем мерки, които да помогнат на хората и бизнеса, засегнати от COVID-19

Димитър Радев, управител на БНБ: Банковият сектор в условията на COVID-19

Масови излети в Шумен, започват проверки и глоби Губернаторът свика кризисния щаб

81-годишна пловдивчанка остана без златни накити и 2000 лв. след обаждане от „полицай Иванов” Ало измамниците вече се обаждат от името на „Нова Телевизия” и кримирепортерката Тина Ивайлова

Снимка: Архив

81-годишна пловдивчанка Л. И. остана без златните си накити и спестяванията си от близо 2000 лв. след телефонно обаждане от „полицай Иванов” в понеделник по обяд.

Потърпевшата хвърлила през терасата на апартамента си плик с парите и бижутата, след като била заблудена по добре познатия сценарий на телефонните измамници за „оказване на съдействие на полицията”. Час по-късно бабата от квартал „Кючук Париж” се обадила в Първо РУ на МВР-Пловдив да си поиска парите и златото и за свой ужас установила, че е станала поредната жертва на ало разбойниците. Криминалистите от Първо РУ на МВР-Пловдив вече са предприели разследване в рамките на образуваното досъдебно производство.

Телефонните измамници обаче непрекъснато сменят схемите, с които подмамват наивните възрастни хора, като в последните сценарии е включена дори „Нова телевизия” и криминалната репортерка Тина Ивайлова, която няколко години работи в пловдивски медии, преди да се премести в столицата. Гласът по телефона вече не обяснява на поредната жертва, че участва в полицейска акция, а в журналистическо разследване на „Нова телевизия” и кримирепортерката Тина Ивайлова, което се заснема със скрита камера и след няколко дни ще бъде излъчено по телевизията.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.