84 шофьори наказани по обвинения на прокуратурата в Търново

59 са шофирали след употреба на алкохол

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново 84 шофьори са наказани за извършени транспортни престъпления от началото на годината до сега. При 47 от случаите прокуратурата е работила по бързи производства, при които разследването е приключено и извършителят е предаден на съд и е осъден в изключително кратки срокове. Срещу лицата, осъдени за извършени транспортни престъпления прокуратурата е внесла в съда 38 споразумения, 33 обвинителни акта и 13 предложения за налагане на административни наказания след освобождаване от наказателна отговорност. Осъдени са 59 лица за шофиране след употреба на алкохол/33 лица/ или наркотично вещества /26 лица/. Наказани са 8 човека за управление на МПС в срока на изтърпяване на принудителна мярка, 8 – които при управление на МПС са причини значителни имуществени щети и 9 - за управляване на нерегистрирано по надлежния ред МПС.

Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд И. А. за това, че на 27 март в района на Дебелец, управлявал лек автомобил „Мерцедес 250 Д“, с концентрация на алкохол в кръвта си 2,80 на хиляда, установено по надлежния ред.

Пред Темида ще бъде изправен и Й. Й. за това, че на 17 юни на пътя Стражица – Свищов, управлявал лек автомобил „Санг Йонг Мусо“, с концентрация на алкохол в кръвта си 2,15 на хиляда, след като бил осъден за същото престъпление. Той е засечен и, че управлява лек автомобил с прекратена регистрация на основание Заповед за прилагане на принудителна административна мярка.

Коментари

Задължително поле