88 станаха жертвите от пожарите в Гърция, тъжен финал и за "изчезналите близначки"

Увеличава се броят на жертвите от библейския пожар, който изпепели Западна Атина. В 02.00 часа тази сутрин 42-годишна жена остави последния си дъх в болницата, където бе настанена. Други 9 души продължават да се борят за живота си в интензивното. Още 46 възрастни са ранени без опасност за живота, две деца остават в болница в "Света София".

Като гръм падна и новината, че „липсващите близначки“от пожара в Рафина, които баща им издирваше са сред жертвите, намерени в прегръдката на баба и дядо.

Историята на 9-годишните сестрички София и Василики Филипополу бе публикувана във всички международни медии. Децата, които били на почивка с баба си и дядо си, от понеделник бяха в неизвестност след смъртоносния огън в район Мати.

Всеки вярваше в чудо. Всеки се надяваше близнаците да бъдат живи. За съжаление, обаче, най-трагичният епилог е написан..

Фамилия Филипопулос, потвърди, че телата им са идентифицирани чрез ДНК тест.

Приятел на семейството написа във фейсбук драматично послание: „Епилогът е написан, и четиримата са открити прегърнати. И смъртта не може да ги раздели“, пише той.

Към историята на двете момиченца цялата общественост стана съпричастна, след като по твърдения на баща им, ги видял в репортаж по телевизията. Двете момичета били спасени и качени на рибарска лодка край пристанището в Рафина. Те били придружени от непозната двойка и две по-големи момичета. Близначките били по банските си костюми, но загърнати в одеяла. По-късно момичетата мистериозно изчезнаха.

Властите отрекоха новината, че това са близначките.

По-късно бащата бе извикан за тест ДНК и снощи тъжната новина за смъртта на децата бе съобщена официално.

Коментари

Задължително поле