9 дни ще празнуват Деня на детето в Пловдив

Общински институт "Старинен Пловдив" организира традиционно богата и интересна програма, посветена на 1 юни - Международния ден на детето, но за първи път през тази празничните проявите ще продължат...9 дни - от 27 май до 4 юни включително. Жителите и гости на града под тепетата ще могат да посетят 21 събития, ориентирани към всички възрасти, най-вече към децата. Афишът включва жанрово разнообразни прояви - замесване на обреден хляб, плетене на макраме, представлението "Легенди и митове за създаването на Пловдив", "Нарисувай и открий", рисуване

с къна върху тяло, индийски танци, йога практика, детска работилница за изработване на карвинг свещи, изложба с детски фотографии, представяне на книга, "Нарисувай приказка", занаятчийски работилници и други.

Навръх 1 юни в 11 часа ще се открие Детският панаир на занаятите, а последната проява от програмата е големият детски концерт на 4 юни (неделя), който е част от пролетното издание на осмия международен фестивал "Дни на музиката в Балабанова къща". Той ще се проведе на Римския стадион с участието на оркестъра и училищния хор на НУМТИ "Добрин Петков"

Коментари

Задължително поле