9 признака, които разкриват истинската възраст на жената

Признаците, които показват на колко години е една жена не се свеждат само до бръчките, сивата коса, ръцете и врата. Има много други признаци на стареене, които не са забележими на пръв поглед. И тези неясни външни белези коварно добавят още години към представителите на нежната половинка.

 

1. Челото става плоско

Много малко хора знаят, че с напредването на възрастта подкожния мастен слой атрофира. Това е причината за загубата на обем в тази част на тялото. Интересен факт е, че инжекциите с Ботокс, които толкова много хора обичат, само влошават тази ситуация. Дори и челото да остане гладко, то ще загуби обема си и ще разкрие истинската възраст на дамата.

 

2. Устните губят своя обем и хидратация

За съжаление, формата на устните се променя през годините. Те губят своя обем, стават по-сухи, и получават така наречените бръчици. Устните, които преди са били сочни, плътни и чувствени стават визуално по-малки и по-тънки.

 

3. Формата на пъпа се променя 

Тази част от тялото може да промени първоначалния си вид с възрастта поради допълнително тегло, заболявания, пиърсинги и бременност.

 

4. Тъмните кръгове под очите 

Подкожната мастна тъкан става по-тънка поради ниското производство на колаген след 30-годишна възраст. Кожата около очите губи плътността си, става по-прозрачна и започва да показва кръвоносните съдове. Това води до появата на тъмни кръгове под очите.

 

5. Ушите увеличават размера си

Ушите също са възрастов индикатор,точно както ръцете и шията. Изненадващо жените се грижат за тях много по-малко, отколкото за другите части на тялото си. За съжаление, ушите също губят тънкия си слой мазнини и еластичност. В резултат на това те изтъняват, а любовта към големите и тежки обици влошава ситуацията.

 

6. Погледът става по-строг

Когато сме млади, добрата еластичност на кожата държи веждите ни на място и не им позволява да се "плъзгат" надолу. Но с възрастта колагенът, който поддържа еластичността и твърдостта на кожата ни, вече не се произвежда така активно. Също така мускулите на лицето отслабват, а гравитацията не помага. В резултат на това, нашите вежди постепенно се движат надолу, притискани от тези мускули, и започват да висят над очите ни. Това дава на лицето ни строг и понякога ядосан поглед.

 

7. "Триъгълникът на младостта" се обръща 

Когато сме млади, формата на лицето ни напомня на триъгълник с върха, насочен надолу, а основата е челото. Това е така нареченият "триъгълник на младостта". Ситуацията обаче се променя с възрастта — тя се обръща с основата надолу. Подкожният мастно-маслен слой се "плъзга" по лицето през годините, бузите губят предишната си еластичност. 

 

8. Тенът избледнява и кожата губи блясъка си

Невъзможно е да не забележите, че тенът губи плътния си и светещ вид и става по-блед с възрастта. Основната причина е намаления синтез на колаген и еластин. Също така, недостатъчните или неправилните грижи, липсата на сън, умората, нездравословната диета и лошите навици допринасят също за този процес.

 

9. Очите и ъгълчетата на устата се движат надолу

Увисналите ъгълчета на устните и очите придават на лицето леко уморен вид. Това е особено важно за тези, които не се усмихват често – техните лицеви мускули, които поддържат ъгълчетата на устата, отслабват много по-бързо. Кожата около очите също губи еластичността и тонуса си през годините. Слабите сухожилия и мускули в тази област вече не могат да "държат" ъгълчетата нагоре, както преди.

Коментари

Задължително поле