90-годишна жена, нахапана от куче, получи инфаркт и почина

Снимка: Архив

Баба на 90 години е открита от минувачи потънала в кръв на улица в Берковица. Възрастната жена най-вероятно е била нападната от куче. В болницата, където е била настанена, старицата е получила инфаркт и е починала, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Зловещият инцидент се е разиграл сутринта в сряда на улица „Генерал Скобелев” в предбалканския град. Към 9,25 часа от спешния телефон 112 подали сигнал в Районното управление на полицията в Берковица, че на пътя лежи възрастна жена с окървавена глава. Пристигналите на мястото пазителите на реда открили 90-годишната Йордана П. с рани на крака и главата.

Бабата е била транспортирана с линейка в болницата в Берковица, където медиците установили, че има разкъсна рана на десния долен крайник и разкъсана ушна мида на лявото ухо, причинени най-вероятно при ухапване от куче. Жената имала и хематом на главата и изпаднала в безсъзнание.

Пред лекарите старицата споделила, че няма спомени какво се е случило с нея. Докато медиците извършвали рентгеновото изследване на пенсионерката обаче, тя получила инфаркт и по спешност била транспортирана до областната болница в Монтана. Малко по-късно жената починала.

Засега полицията не е открила свидетели на разигралата се драма. Изяснено е, че бабата живеела в квартала, близо до мястото на трагедията. Местни жители заявили, че в района често са виждани бездомни кучета. Полицията продължава работа по случая. Образувано е досъдебно производство.

Коментари

Задължително поле