900 деца пеят, рисуват и играят на „Лачени обувки” в Берковица

Близо 900 деца от страната и чужбина пристигнаха в Берковица за 26-то издание на Международния детски фестивал „Лачени обувки“. На сцените в предбалканския град своите таланти ще покажат момчета и момичета от България, Сърбия, Македония и Украйна.

В първия ден на форума малките певци ще бъдат оценявани от жури с председател Хайгашод Агасян. На 1 юни на сцената на читалище „Иван Вазов-1872“ ще се състезават участниците в раздел „Театър“, които ще класират специалисти начелото с доц. Виолета Гиндева. Същия ден от 13 часа ще се открие изложбата от раздел „Детска рисунка“.

Тази година участниците творят на тема „Приказен свят“, а председател на журито в този раздел е Илия Костов. На 2 юни сцената на читалището в Берковица ще е за танцьорите в раздел „Модерни танци“. Те ще бъдат оценявани от жури с председател Наталия Цонева. В съботния ден е юбилейната гала-вечер и награждаването на победителите. В последният ден на фестивала - 3 юни, община Берковица предлага на децата развлекателна програма, която включва киноложка изложба и риболов в градския шадраван.

Коментари

Задължително поле