Фермерските пазари тръгват с по-малко сергии Продавачи и клиенти на 2 метра разстояние

Менда Стоянова: Мярката 60/40 няма как да бъде използвана от всички видове бизнеси

Банката за развитие подкрепя със 75 млн. лв. Пощенска банка и Общинска банка

50% от магазина – само за БГ храни Ограничават стоките на промоция

Проф. Тони Веков, д. м. н., един от основателите на Чайкафарма, пред “Труд”: Първите 5000 опаковки Хидроксихлороквин идат до дни

Проф. д-р Тодор Кантарджиев: Салатата да се мие, козунаците – в опаковка

ДФЗ дава 30 млн. лв. за краткосрочни кредити в сектор „Плодове и зеленчуци“

Край на концесията, ако 3 г. няма добив

Ръст на търсенето на бързи заеми Мораториумът върху плащанията не важи за тях

Джеф Безос остава най-богатият човек в света

Спрете рецепти по вайбър, изписвайте и генерици!

Българка в Ню Йорк: Болните чакат 40 часа за хоспитализация, лекарите нямат нормални маски

Дания, Чехия и Гърция разхлабват мерките (обзор) Копенхаген отваря ясли и детски градини от 15 април

Фандъкова: Разкриваме отделение за пациенти с COVID-19 в Първа градска болница

ЕС прие пакета „Мобилност“ Решението още не е окончателно

92-годишен емигрант дари екскурзия на деца с увреждания

Българинът Кирил Маринов от Франкфурт подари екскурзия на момичетата и момчетата от дома за деца и младежи с увреждания в Монтана.

92-годишният емигрант е най-големият и постоянен дарител на община Монтана и почетен жител на областния град в Северозапада. Подаръкът му бе обявен на празника по случай 15-тия рожден ден на дневния център за пълнолетни лица с увреждания.

От години родолюбивият емигрант редовно се грижи за децата и младежите от дома. Благодарение на него те имат пещ за глинени изделия, детска площадка в двора и други необходими за развитието им пособия. Ходят на ежегодни екскурзии и на лагери. От началото на тази година Кирил Маринов е направил още две дарения – първото от 800 лева и второто, специално за рождения ден, от 2 500 лева.

Кметът Златко Живков пък изпрати на рождениците подарък – фотоапарат. Дневният център в Монтана е открит през 2004 г. и се посещава от 16 жени и мъже с увреждания. В сградата е разположен и детски дневен център за 38 момичета и момчета. Там те се учат да отглеждат цветя, да готвят, да шият, да почистват дома си, да си служат с мултидисциплинарна дъска.

„Стараем се да осигурим повече възможности, чрез съвременни методи и пособия, за по-добра социализация на нашите потребители. Но не ни достига е персонал!”, разказа директорката Калинка Миронова. Пред наближаващия Великден децата и младежите от дома вече подготвят традиционната си изложба- базар на изработени от тях украси и сувенири.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.