Руското посолство с остра реакция: Смъртта на Навални е наш вътрешен въпрос, не се месете

Ситуацията около Алексей Навални е изключително вътрешен въпрос на Русия и всякакви опити за оказване на натиск върху властите на страната не са нищо повече от намеса във вътрешните работи. Това написаха във Фейсбук от посолството на Руската федерация в България по повод решението на МВнР да извика руския посланик относно смъртта на руския опозиционер Алексей Навални.

На 23 февруари тази година временно управляващ Посолството на Русия в България беше поканен на разговор в МВнР на България.

По време на срещата българската страна изрази очаквания относно изясняване на причините за смъртта на Алексей Навални, а също така сподели някои тенденциозни оценки за политическата ситуация в Русия във формата на вече познатите западни клишета. От своя страна подчертахме, че ситуацията около Алексей Навални е изключително вътрешен въпрос на Русия и всякакви опити за оказване на натиск върху властите на страната не са нищо повече от намеса във вътрешните работи.

Акцентирахме, че преди да се правят изявления по този въпрос, е необходимо да се изчакат резултатите от разследването, което се извършва от компетентните органи в пълно съответствие със законодателството на Руската Федерация, написаха в социалната мрежа от руската мисия в България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия