Захарова: Шефът на френското външно министерство трябва да осъзнае, че французите умират от срам заради Макрон

Френският външен министър Стефан Сежурне трябва да се замисли, че гражданите на страната му умират от срам след изявленията на френския лидер Еманюел Макрон. Това написа официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в канала си в Telegram.

Захарова обърна внимание на изявлението на Сежурне, че „французите няма да умрат за Украйна“ и Париж няма да изпрати войски за водене на военни действия. Преди това Макрон каза, че на среща във Франция, на която представители на около 20 западни държави са обсъдили по-нататъшната подкрепа за Киев в конфликта с Русия, е била повдигната темата за възможното изпращане на сухопътни сили на западните държави в Украйна. По думите му участниците не са постигнали консенсус по този въпрос, но такъв сценарий не може да бъде изключен в бъдеще.

„Ние няма, но нищо не е изключено“ – нов стандарт за почтеност и интелигентност, въведен от режима на Макрон. Ако френският външен министър е толкова загрижен французите да не умират за Украйна, той също трябва да мисли, че те не трябва да умират от срам след всяко изявление на президента Макрон“, подчерта Захарова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия