Елитният щотландски шеф и майстор на шоубизенс похватите за смесване на кулинарната магия с рейтинговата телевизионна естетика Гордън Рамзи отново е в играта с нова авантюристична екстраваганца. Рамзи затяга връзките на ботушите си, грабва ножовете и поема на път във втори сезон на “Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател”. Рок звездата на международната кухня буквално приготвя автентично мултикултурно преживяване, което е подобаващо овкусено и може да бъде оценено от всеки.
Новите епизоди започват премиерно по National Geographic всяка неделя от 13.09. в 22 часа. Гордън продължава приключенията си по света в постоянно преследване на кулинарно вдъхновение. Поредицата ще бъде излъчена в 172 държави на 43 езика. Втори сезон проследява приключенията на Рамзи, който опознава различни култури чрез тяхната храна. “Този сезон изследваме седем нови региона, всеки от които с много различни кулинарни обичаи и история” - казва Рамзи. - “Имаме възможността да се учим от местните жители и да чуем техните истории. Това ни позволява да добием по-задълбочен опит и разбиране за света около нас.”
Гордън Рамзи пътува и пирува из Тасмания, Южна Африка, Индонезия, Луизиана, Норвегия, Индия и Гвиана, поема към още по-диви места и отвъд заучените рецепти, за да изследва световната кухня. Той предприема пътешествия до сърцето на местата, които посещава, изкачва планини, бори се с 3-метрови вълни, издържа на минусови температури и си проправя път през дивата пустош, за да открие някои от най-добрите съставки на света. Рамзи рискува живота и крайниците си в най-смелото си приключение досега, като плува във води, населени от големи бели акули, включва се в традиционно бягане с бикове и много други, за да постигне превъзходни кулинарни резултати.
Под наставленията на местни експерти и кулинарни легенди, които среща по време на пътуването си, той взима участие в кулинарни обичаи и научава повече за изкусителните деликатеси и свежи вкусове, уникални за различните региони. Всяка съставка, която събира, всяко ястие, което опитва и всеки човек, с когото се среща, ще го вдъхновят да създаде съвсем нови рецепти, които да представят същността и сърцето на дадената култура. Всеки епизод завършва с предизвикателство, което Рамзи си отправя. По време на голямо финално готвене, той се изправя редом с кулинарна легенда от дадения регион и заедно готвят за местни хора, с които се е запознал по време на пътешествието си.
Рамзи е една от най-високоплатените и разпознаваеми глобални знаменитости, първият шотландски готвач с няколко звезди “Мишлен” и създател на риалити кулинарни предавания, които завладяха ефира в десетки държави, включително и България.
“Преминаването през тези неизследвани територии, без да ме разпознават хората, беше като мечта за мен. Нямаха и бегла представа кой съм. Бях просто 100-килограмовия мъж с русата коса и бялата кожа, който не може да се наведе достатъчно, за да влезе в колибата и едвам издържа да стои на колене повече от 45 минути. Изумителното e, че въпреки, че не разбирах езика, говорехме през храната и така създадохме много по-силна връзка”, разказва Рамзи.
Шотландецът е една от най-големите кулинарни звезди и има във визитката си колекция от успешни телевизионни авантюри. Сред тях са продукциите “The F Word With Gordon Ramsay”, “Gordon’s Ramsay’s 24 Hours to Hell and Back”, “Мастър Шеф”, “Мастър Шеф за деца”, “Кухнята на ада” и “MasterChef Celebrity Showdown”, както и “Най-добър нов ресторант” на Bravo и състезателното предаване на Food Network “Food Court Wars”.
Състоянието му се оценява повече от 220 милиона долара, а през 2018-а година той беше класиран на 33-то място в списъка с най-високоплатените световни знаменитости. Шеф готвачът основа мултимедийното продуцентско студио от ново поколение Studio Ramsay е през 2016 година. Той вече е могъщ продуцент, но страстта му винаги е била да води пред камерите.