Автор:
Труд онлайн
Неврологът Татяна Вон в интервю за радиостанцията „Москва говори“ назова продуктите, които причиняват главоболие, предаде РИА Новости.
Това най-често са цитрусови плодове, шоколад, кафе и алкохолни напитки.
„Има храни, които причиняват мигренозен пристъп - алкохол, шоколад, кафе, цитрусови плодове. Мигрената е много характерна клинична картина - пароксизмално главоболие, силно по интензивност. По правило то е придружено от гадене, повръщане, фотофобия, като пристъпът продължава от 4 до 72 часа“, каза неврологът.
Специалистът отбеляза, че жените са по -склонни да страдат от мигрена. Обикновено заболяването е наследствено.
Вон допълва още, че тежко главоболие може да бъде причинено от глад, липса на сън и промени във времето.