Проверяват агнешкото за Великден

Автор: Труд
Проверяват агнешкото за Великден

Масирани проверки по магазини и пазари до 7 май

Следят за произхода на месото

Българската агенция по безопасност на храните започва от днес засилени проверки на агнешкото и яйцата във връзка с предстоящите празници - Великден и Гергьовден. Инспекторите влизат в обекти за производство и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро, заведения и магазини, пазари и борси.

До 7 май включително ще се извършва засилен контрол в производството и търговията на традиционно предлаганите за празниците храни - агнешко месо, козунаци, яйца, включително боядисани яйца, пресни зеленчуци, както и на боя за яйца. Ще се следи за произхода и правилното съхранение на суровини и храни, за коректното етикетиране и маркировка, съобщиха от БАБХ.

От агенцията ще следят дали върху агнешкото месо има здравна маркировка - син цвят, ако месото е с произход България, и червен цвят, ако е вносно. Ще се проверява дали търговците предоставят на видно място информация за страната на произход на месото.

Сигнали за нередности потребителите могат да подават на телефон - 0700 122 99 и през онлайн формата на сайта на БАБХ.

Най-четени