Алекс Колев - По трудния начин

Една мечта е факт - Александър Колев отново си е у дома. Направи го по трудния, но и най-сладък начин, за да облече отново фланелката на любимия "Левски". Но вече не като юноша, а в качеството си на голмайстор и национал на България. Бяха необходими години, изпълнени с трудности и успехи, разочарования и победи, за да се завърне отново там, откъдето тръгна за голямата игра - стадион "Георги Аспархов".

По пътя към вкъщи той мина по възможно най-заобиколния път - от Белгия през Пловдив, отново Белгия, после Стара Загора, Полша, Казахстан, пак Полша, София, Крумовград и едва сега отново е в столицата, но вече на точното място. През цялото това време Колев мечтаеше за "синия" екип и не го криеше в нито едно интервю. А такава възможност имаше на няколко пъти, но всеки един от тях пропадаше, с което се отдалечаваше и от голямата мечта. Имаше и тежки контузии, като онази от 2014 година, докато бе играч на "Ботев" (Пд), но и тя не го отказа.

А любовта си към "сините" я демонстрира и през есента на миналата година, когато вкара на любимия отбор и отказа да се зарадва. После дойде поредното предложение от "Герена", но столичният гранд не съумя да го договори и временно поне замрази преговорите до лятото.

"Доста носталгично ми е като минавам през изкуствения терен на „Герена“ – там, където съм започнал да играя футбол. Всичко започна от тук, надявам се и тук да завърши - обясни сега Колев, след като официално се завърна в родния си клуб. - През годините съм присъствал на доста мачове на „Левски“, дори и в чужбина като бях съм се връщал да гледам, например финала за Купата. Изпълних си детската мечта да играя за първия тим на „Левски“."

Така след месеци на спекулации, неуспешни преговори и много въпросителни "Левски" най-накрая представи своя нов нападател. Алекс Колев дойде на "Герена" със статут на голмайстор от последния сезон, в който заедно с новия наставник на "сините" Станислав Генчев превърнаха абсолютния новак в елита "Крувоград" в хит. А отличното му представяне гарантира място и в националния отбор на България, където бе и по времето на Ивайло Петев, който сбъдна детската му мечта. Но за дебют с "лъвовете" трябваше да чака дълго, защото той дойде едва при Илиан Илиев.

Сега е време за друга мечта, която дълго време се отлагаше. И може би е трябвало да стане точно така, по трудния начин. В момента "Левски" има остра нужда от нов любимец след раздялата с Уелтън, Сундберг, Бари, Кордоба, Краев и Роналдо. Има нужда и от лидер - на терена и в съблекалнята. Може би този лидер току-що се завърна у дома, за да облече фланелката с любимото "Л" и №90 на гърба!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ