Автомобил самокатастрофира в Бургас след полицейско преследване

Лек автомобил се вряза в дървени рампи на фонтан на площад "Тройката" в Бургас след полицейско преследване, съобщават от Областната дирекция на МВР.

На 08.05.т.г. около 23.30 ч. на бул. „Христо Ботев“ полицейски служители подават сигнал със „СТОП“ палка за извършване на проверка на л.а. „БМВ“, движещо се с включени дълги светлини. Водачът на автомобила не се съобразил с полицейските разпореждания и увеличавайки скоростта си се отправил в посока ж.п. гара – Бургас. Последван е от полицейския автомобил, като за съдействие към мястото на инцидента се насочили и други полицейски екипи.

„БМВ“ продължило да се движи с висока скорост по бул. „Булаир“, като в района на пешеходната зона с бул. „Алеко Богориди“, рязко завил вляво и се отправил в посока Община – Бургас. Там с десен завой продължил по ул. „Александровска“ и в края на площад „Тройката“ самокатастрофирал.

Установено е, че автомобила е управляван от 39-годишен криминално проявен мъж от Сливен, придружаван от 27 годишен криминално проявен бургазлия. Водачът на автомобила е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като и двете проби са били отрицателни. Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа.

В резултат на полицейските действия е установено, че регистрационните табели на л.а. „БМВ“ са от друго моторно превозно средство, като към момента на инцидента не са били обявени за издирване.

Направен е първоначален оглед на местопроизшествието в тъмната част на денонощието, като след вдигане на л.а. „БМВ“ от площад „Тройката“ предстои извършване на претърсване на автомобила.

По случая в Първо Районно управление – Бургас е образувано досъдебно производство.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"