Тома Белев: Най-евтино са пътували евреите в конските вагони-напълно безплатно

Александър Сиди от ВМРО: Кандидатът на Демократична България си позволи недопустим език на омразата

Подигравателен коментар за най-страшния геноцид в човешката история - Холокоста, направи във фейсбук кандидатът за столичен общински съветник от Демократична България Тома Белев.

Заради подигравката за изтребването на милиони жени, деца и мъже в лагерите на смъртта по време на Втората световна война, Белев може да бъде отстранен от листите на коалицията, научи "Труд".

Вече има десетки призиви лидерите на ДСБ и Да, България - Атанас Атанасов и Христо Иванов, да се разграничат от "еколога". Двете формации са част от Демократична България и хора от тях са редом с Тома Белев в изборната листа.

Една от първите политически реакции дойде от ВМРО и техния депутат Александър Сиди.

"Тома Белев, кандидат за общински съветник в София, направи недопустимо антисемитско изказване във Фейсбук. Кой сега е нетолерантен фашизоид?" Това попита в свой пост във фейсбук народният представител, който е и част от Националното ръководство на ВМРО, по повод коментара на Тома Белев. Сиди цитира коментара на "природозащитника":

„Най – евтино са пътували евреите в конските вагони – напълно безплатно“. И продължава: "Това е реална препратка към екстрадирането на милиони евреи по време на Втората световна война към лагерите на Хитлер. Голяма част от тях са намерили смъртта си там по особено жесток начин. Недопустимо е да се правят подобни коментари и то от хора, които се пишат защитници на човешките права, дори и в най–изкривените им форми.

Нека обърнем внимание, че този език на омразата идва само няколко дни след като България беше остро осъдена за расистки постъпки на Националния стадион „Васил Левски“ по време на мача „България – Англия“. Или да разбираме, че г-н Белев и неговите съпартийци търсят точно това – да покажат, че английските медии са прави да ни наричат „Животни“? Няма да се учудим и на това, предвид факта, че точно хората от соросоидната бленда подкрепят всички цигани, престъпници, изнасилвачи, убийци при съдебните процеси срещу тях, дори и на ниво Страсбург.

Ето и поста на Сиди във Фейсбук:

Тома Белев, кандидат за общински съветник в София от Демократична България, направи изключително грозен, антисемитски коментар във Фейсбук. Само преди няколко дни България бе обвинявана за расистки прояви по стадионите, а днес висш функционер на Демократична България, забележете на онези, които обвиняват нас, че сме нетолерантни фашизоиди, си позволява ужасен език на омраза. Под пост във Фейсбук за очакван скок на цената на самолетните билети заради либерално изродилия се еко „феномен“ Грета Тумберг, той си позволява да се подиграе с един изключително мрачен епизод от човешката история, а именно геноцида над евреите. Като човек с еврейски произход, настоявам арх. Борислав Игнатов – кандидатът за кмет на тази формация, както и лидерите ѝ – Иванов и Атанасов, незабавно да се разграничат от антисемитските изказвания на Тома Белев и да обяснят каква е тяхната позиция по този въпрос. Надявам се, че и еврейската общност, както и всички нормални български граждани ще осъдят този недопустим език на омразата!

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"