Арт галерия Нюанс събира „Летни акценти“

Погледът на творците към Созопол, Стария Пловдив и очарователния селски бит

Тази вечер известната столична галерия “Нюанс” представя традиционната си експозиция “Летни акценти” 2019. Това е четвъртото издание на изложбата в този формат и представя богато разнообразие жанрове, стилове и изобразителни похвати. Тази година в експозицията присъстват 27 произведения на емблематични автори в широкия период между 20-30-те година на XX век до днес.

Сред произведенията можете да видите морски пейзажи от Балчик и Созопол на едни от най-добрите ни маринисти Марио Жеков и Дион Дионисиев. Като техен антипод са представени прекрасни планински пейзажи, дело на Атанас Михов. Селекцията се допълва от летни сюжети на Карл Йорданов, Борис Данков, Борис Стефчев, Борис Денев, Стоян Василев, Иван Миланов, Даниел Дечев  и Петър Дочев.

Сред акцентите е работата на Никола Танев “Филипопол” представяща стария Пловдив от 1931 г. в летните, топли тонове на червено,оранжево и жълто, ”Композиция” на Димитър Казаков - Нерон, портрети от Тома Трифоновски и Ари Калъчев и две фигури на Светлин Русев.

Колекцията е фокусирана върху летни картини и благодарение на широкия спектър от автори успява да обхване всеки аспект от лятото през морето и планината до градски  летни сюжети и очарователния селски бит.

По традиция  изложбата живее свой живот в двумесечния си период и се променя, като освен гореспоменатите автори се добавят нови автори и произведения. Благодарение на уникалните български художници успели да запечатат най-вълнуващите “Летни акценти”, тези емоции успяват да достигнат и днес до зрителя в пространството на галерия “Нюанс” Експозицията може да бъде видяна до 8 септември.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"