Борисов: Мерките ни са навременни и съобразени с народопсихологията на българите (ВИДЕО)

БСП могат да предлагат всичко за всички, но ние трябва да носим отговорност, заяви премиерът

Когато започна пандемията, аз лично се обадих и предложих на лидера на БСП Корнелия Нинова заедно да преминем през това предизвикателство, но ми беше отказано. Това обяви премиерът Бойко Борисов в пред депутатите в парламента, където отиде по искане на БСП, за да бъде изслушан по темата за борбата с коронавируса.

БСП искат да извадим и да раздадем парите за един месец, обърна се премиерът към опозицията в лявата страна на залата. "Малко ви завиждам - вие можете да предлагате всичко за всички, наведнъж, но ние трябва да носим отговорност, незнаейки колко ще продължи тази болест", каза Борисов.

България е на трето място в ЕС по най-нисък брой починали, като дял от населението, след Словакия и Латвия, подчерта Борисов и посочи: "Много бързо реорганизирахме индустрията и започнахме да си произвеждаме предпазните облекла, маски и шлемове за лекарите".

"Нашите мерки са съобразени изцяло с препоръките на СЗО. Затова създадохме този национален оперативен щаб с най-добрите специалисти в областта. Всяка сутрин журналистите могат да им задават всякакви въпроси. Огромната част от медиите ги дават директно, без никой да ги задължава. Това означава, че има интерес от страна на обществото", посочи премиерът.

"Мерките ни са изключително навременни и точни, много добре прецизирани и съобразени с народопсихологията на българите", заяви Бойко Борисов. Ние бяхме единствените, които не си затвориха църквите и манастирите за Великден, добави той.

В момента, в който дойде платото, разрешихме ваксинирането на децата. Българите са единствените, които могат да отидат до магазина, до парка, до банковия клон и никой не ги проследява. Разхлабваме мерките, но те вече са толкова разхлабени, че нямат аналог в другите държави, каза министър-председателят.

"Фактът, че имаме най-малко починали и заболели, означава, че сме се справили", категоричен беше Борисов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"