Борисов проверява как се шият предпазните облекла срещу коронавируса във Враца (ВИДЕО)

България участва в голямата поръчка на ЕС, увери премиерът

Министър-председателят Бойко Борисов посети една от фабриките на завод „Аполо“ във Враца, където се произвеждат защитни облекла. Компанията изработва водонепроницаеми облекла по най-високите стандарти.

Както Борисов, така и всички около него бяха с предпазна маска. На влизане в сградата всички дезинфекцираха ръцете си.

Премиерът Борисов беше запознат с целия производствен процес. Ръководството на фабриката демонстрира специалните сертифицирани платове, които не пропускат въздух и вода. Близо 300 броя защитни облекла ще бъдат произведени още днес във фабриката, а още 1600 броя – до края на утрешния ден.

„До довечера каквото се произведе, нека да стигне до медицинския персонал. Тече голяма поръчка в ЕС, в която България участва, довечера имаме онлайн заседание на Европейски съвет и ще изпратя на колегите сертификатите, така че да можем да се включим в поръчката“, заяви министър-председателят. Борисов посочи, че е необходимо работниците в завода във Враца също да бъдат защитени максимално.

Министър-председателят заяви, че с колегите си от Унгария и Хърватия ще направят нужното, за да бъде осигурен кордон през страните за доставките на необходимите материали.

"Ние си помагаме сами. За това и Господ трябва да ни помогне. Спазвайте всички правила. Видяхте как работят жените в условия на бедствие, дайте им допълнително възнаграждение. Ако не са те, по цялата верига всичко ще рухне", обърна се към присъстващите премиерът.

"Исках да чуят всички лекари, медицински сестри, санитари и т.н., че това което ще им се достави днес е по-добро. Ние спряхме тези поръчки за Германия и остават тук", допълни той.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"