Всички в Бундеслигата вече тренират

Топката отново се върти в Германия! Макар и под много строги правила вече всички 18 елитни отбора тренират и се готвят за рестарт на сезона. Песимистичната дата е 2 май, а оптимистичната – 9 май. Очевидно правителството вижда светлина в тунела на пандемията. Реално е сигурно, че стартират ли мачовете, ще са без публика.

Всеки от клубовете е въвел свои правила. Шампионът „Байерн“ поднови тренировки от 6 април на групи от по 5 души. Всеки си носи шише за минерална вода, преоблича се на терена и взима душ чак у дома. Клубът не позволява фенове на базата.

Другият гранд „Борусия“ (Дортмунд) е на терена седмица по-рано. При „жълто-черните“ групите са от по 6 играчи. На тренировки са забранени единоборствата, футболистите нямат право да се хранят заедно. Всеки трябва да идва на базата по екип. Готвачите са ангажирани да приемат заявки и да изпълняват желанията на звездите, които си взимат храната за вкъщи.

Третият в класирането „Лайпциг“ е разделил отбора на две групи, които тренират през 2 часа разлика. Максимум четирима са на терена. Останалите мерки са подобни като в Мюнхен и Дортмунд.

В „Байер“ (Леверкузен) са забранени ръкостисканията. Шефовете на „Шалке“ отвориха съблекалните на школата заради осигуряване на дистанция. Във „Волфсбург“ всяка тренировка стартира с премерване на температурата. „Хофенхайм“ пък постави видео стена на базата, която непрекъснато обяснява какви мерки се взимат срещу коронавируса.

На тренировките на „Майнц“ пък е забранено да се отиграва топката с глава. А „Вердер“ постави охрана на 500 метра от базата, за да не влиза никой външен.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"