Всички 200 проби за коронавирус, направени в Симитли, са отрицателни

Няма носители на вируса CODIV-19 сред тестуваните 200 жители на община Симитли. Проверените са хора, активно работещите на обичайното си работно място в извънредно положение с пряк контакт с други лица. Проверката за здравния статус бе извършена по най-сигурния метод, с PCR-тест или т. нар. бавен тест.

„Няма нито една положителна проба“, съобщи тази сутрин директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов. Здрави са всичките тестувани от т. нар. „първа линия“ работещи в Социалния патронаж, служителите в социалните центрове, медиатори, общински съветници, кметове на кметства, служители в администрацията с активен пряк контакт с граждани.

Общината полага особена грижа за осигуряване на необходимото за защита от коронавирус на населението и активно работещите на обичайното си работно място. Планово общината разширява кръга на хората, които поетапно ще бъдат тестувани за коронавирус, съобразно спецификата на трудовата им заетост и активността на контактите им с трети лица. Освен това, с лични дарения от кмета Апостол Апосолов и депутата Стефан Апостолов бяха осигурени защитни предпазни маски за всички, осигуряват се и допълнителни количества при необходимост.

Предпазни маски за населението бяха дарени и от Служба по търговско-икономически въпроси - гр. Шанхай, Китай. На медиците, с лекарка практика на територията на община Симитли, бяха осигурени и предпазна екипировка и шлемове.

В Симитли бе регистриран първоначално шофьорът на кмета на общината с коронавирус. И при изследвания на контактните с него се оказа,че огнището е фамилно, заболели са 9 души от семейството,тъй като живеят в две съседни къщи.

Отрицателни са и резултатите на кмета на Симитли Апостолов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Светлана Василева, кореспондент на "Труд" в Благоевград

Този уебсайт използва "бисквитки"