Глобата за разходка в парка вече е 300 лв.

Без партийни субсидии при извънредното положение

Народните представители от правната комисия приеха глобата за нарушаване на противоепидемичните мерки по време на извънредното положение да е 300 лв.

Глобата за нарушаване на противоепидемичните мерки по време на извънредното положение пада от 5000 на 300 лв. по предложение на ГЕРБ. При повторно нарушение обаче, наказанието ще е 1000 лв. Това реши правната комисия в Народното събрание по време на обсъждането за второ гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. Глобата от 5000 лв. остава за нарушилите карантинния режим.

Народните представители от правната комисия приеха всички хора, които имат нужда да се възползват от безлихвен кредит на стойност 1500 лв. Малкият и среден бизнес пък може да изтегли заем на стойност 100 хил. лв., като отново няма да дължи лихва за сумата. Партийните субсидии се спират за времето на извънредното положение, беше решено на заседанието днес. Отпада тротоарната такса, вземана от общините.

Промените ще бъдат окончателно гласувани в пленарна зала в понеделник.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"