Ивайло Иванов: Открихме два теча на територията на „Стомана Индъстри” в Перник

В рамките на днешния ден са открити два теча на територията на „Стомана Индъстри” в Перник. Това обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов по повод на извънредните проверки в миньорския град, които текат от няколко дни. Той обясни, че това не са нерегламентирани отклонения, а течовете са се получили вследствие на производствени аварии. По думите му те вече са отстранени.

"На този етап не е открито нерегламентирано отклонение на питейна вода. Поставят се измервателни уреди, които ще установят дали има друг теч. Бяхме заедно с областния управител и колегите от Областната дирекция на МВР. На мястото на аварията, където впоследствие е възникнала зараза – получихме уверение от специалистите, че в рамките на днешния ден всичко ще бъде отстранено”, каза още Иванов. Той обясни, че в кварталите на Перник, където е открита бактерията ешерихия коли, са осигурени водоноски.

„Още от утре започват разпитите, това не е разследване, което ще приключи за един ден – огромен брой документация трябва да бъде прегледана, за да стигнем до истинските виновници за водната криза в Перник”, коментира той.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"