Мъж на 64 г. пребори коронавируса след 26 дни на апаратна вентилация в болница в Пловдив

След 26 дни на апаратна вентилация и в реанимация, 64-годишен пациент с коронавирус беше изписан излекуван от университетската болница "Каспела" в Пловдив. Той е приет в среднотежко състояние и с дихателна недостатъчност, съобщават от лечебното заведение.

Заради влошено състояние, три дни след постъпването е бил интубиран. "Не са много случаите, когато човек, след 26 дни интубация, може да завърши благоприятно, но този пациент вече е здрав", е заявил директорът на УМБАЛ "Каспела" проф. д-р Илиан Дойков. Той е добавил, че пациентът е дал две отрицателни проби на PCR теста и вече си е у дома. Той е имал и придружаващо заболяване - сърдечна аритмия, за която е приемал медикаменти.

По време на престоя му в специализираното отделение за COVID-19 те са били заменени с венозни. В момента в отделението за лечение на новия коронавирус в болницата "Каспела" има четирима пациенти. Двама от тях се очаква да бъдат изписани идната седмица, след като дадат две отрицателни проби за вируса, се посочва в съобщението.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"