Красимир Вълчев: Ще дадем указания за мерките за хигиена в детски градини и училища заради коронавируса

До 2 часа ще имаме указания за засилване на мерките за хигиена – това е, което можем да направим на настоящия етап. Да започнат следващата седмица часовете с кратка беседа и указания. По-често да си мият ръцете, по-често да се почиства – обичайни мерки за увеличаване на хигиената. Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев в изявление в МС след извънредно правителствено заседание във връзка с коронавируса.

„Не се налагат особени специфични указания. Това, което имаме към днешна дата, е ограничаване на пътуванията с риск – по-специално Италия и Китай. По решение на родителите, учениците и учителите се отменят визити основно по „Еразъм“ и други пътувания в други европейски страни, но това е по тяхно желание“, допълни той.

По думите му засега няма случаи в училища и детски градини родители да спират превантивно децата си от занимания заради притеснения от коронавируса.

На въпрос какъв е рискът от обявяване на втора грипна ваканция, министърът на образованието посочи, че навсякъде, където има епидемиологична ситуация, реакцията е своевременна след информация, подадена от районните здравни инспекции.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"