Люксембург доживя голям футболен форум

Футболното джудже Люксембург доживя класиране на голям форум. Тимът на Великото херцогство е един от десетте финалиста на е-Евро 2020. Това стана ясно след изиграването на всички реванши от квалификациите за първия по рода си турнир на футболния симуратор PES от такъв мащаб. След реваншите бяха излъчени общо 10 отбора, които се класират директно за финалите в Лондон през юли. Сърбия, Румъния, Гърция, Босна и Херцеговина, Израел, Италия, Германия, Нидерландия и Франция са останалите, осигурили си виза за виртуалната надпревара.

През месец май пък ще се играят баражите. За голямо съжаление България остана на трето място в квалификациите при своя дебют. Тимът на селекционера Емил Димитров остана зад големия фаворит Германия, а втора в крайното подреждане се нареди Турция. „Лъвовете“ Георги Фиков и Радослав Христов се представиха позитивно, завършвайки с 15 точки, изпреварвайки Унгария, Естония и Гибралтар.

„За съжаление походът ни към финалите приключи – обяви след последния двубой треньорът на тима Емил Димитров. - Трето място в толкова тежка група е достойно представяне, но не е недостатъчно. Това беше дебютът на играчите ни на международно ниво и се гордея изключително много и с двамата. Показаха дисциплина, отдаденост и много силен характер. Надявам се родните клубове да последват примера на европейските си колеги и да обърнат внимание на електронния футбол - eFootball Pro Evolution Soccer. В България имаме много добри играчи, които имат нужда от подкрепа, за да разгърнат потенциала си. Силно се надявам да я намерят в България, а не в чужбина.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Владимир Иванов

Този уебсайт използва "бисквитки"