Марин Марковски: Наглостта е най-характерното качество на убиеца, както и на всеки престъпник

Викторио Александров ще получи 30-годишна присъда, а не доживотна заради „калпавия закон“, прогнозира адвокатът

Наглостта е в основата на всяко престъпление, включително и на отнемането на живот, а причините могат да бъдат много - лош стандарт на живот, липса на духовен живот и религиозно възпитание. Това заяви пред БНТ адвокат Марин Марковски, коментирайки последния случай с двойно убийство в София. По думите му, корупцията е строго наказвана от закона, но първо тя трябва да се докаже, а това не винаги е лесно.

Искането на обвинения в двойното убийство в София да премине под домашен арест е продиктувано от наглост, заяви адвокат Марин Марковски. Мнозина са се опитвали да вникнат в психологията на убиеца, но именно наглостта е най-характерното качество на убиеца, както и на всеки престъпник.

Илюзия е саморазкайването на убиеца, заяви адвокат Марковски, като допълни, че не е чувал за случай за сериозно разкайване на подобни престъпници. Те се интересуват предимно от това в затвора да си прекарат добре, допълни той.

"Разкаяние няма, това е в литературата, в мечтите за по-добри хора. Интересувал съм се към един въпрос, който не е изследван в България - какво правят тези, които са лишени доживот от свобода? „Как може да се превъзпитат тези хора, щом те се чувстват комфортно в затвора?“, допълни адв. Марковски.

Причините за подобни тежки престъпления са винаги много - лош стандарт на живот, липса на духовен живот и религиозно, християнско възпитание, изтъкна адв. Марковски.

"Ако дадеш на детето любов към хората, към ближните, тогава то трудно ще направи престъпление", каза той.

Адв. Марковски направи прогнозата, че обвиненият в двойното убийство в София Викторио Александров ще получи 30-годишна присъда, а не доживотна присъда без право на помилване заради „калпавия закон“.

"Той ще отиде на съкратено съдебно следствие. Ще каже „Признавам фактите“ и съдът с болка на сърцето няма да го осъди на доживотна присъда без право на помилване", допълни още.

Законът е строг към взимащите подкуп, но преди присъдата предстои обвинението да се докаже, заяви адв. Марковски. Подкуп обикновено се взима чрез трети лица, за да не се достигне до взимащия. Въпреки това, корупцията може да се докаже, изтъкна Марковски.

"Всяко едно престъпление оставя следи. Няма начин да има идеално престъпление. Така че може да се разкрие точно кой какво е направил в схемата за взимане на подкупи. Законът е слънце и трябва да грее навсякъде", заключи той.

 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"