Мъж купил часовник за 350 долара, оказало се че струва 700 000 (ВИДЕО)

Пенсиониран военен от САЩ получи страхотна новина, след като се оказа, че притежава много ценен часовник, без въобще да подозира.

Мъжът занесъл часовника за оценка от специалисти на телевизионно шоу, което обикаля САЩ и оглежда предмети с антикварна стойност. Бившият военен купил часовника за 345,97 долара през 70-те години, но така и не го носил.

За негова изненада експертите му казали, че моделът на Ролекс, който притежава, днес би струвал между 500 000 и 700 000 долара, ако бъде разигран на търг.

"Не мисля че на света има друг часовник от този модел в толкова добро състояние. Благодаря Ви, че ми дадохте възможност да го зърна", казал оценителят.

Мъжът купил ценния часовник, чийто точен модел е Rolex Oyster Cosmograph Reference 6263, докато бойната му част била разположена в Тайланд. Той не разбирал нищо от часовници, но видял че пилотите на граждански полети носят Ролекс и решил, че сигурно е уважавана марка.

Нямал представа, че този модел е същият, като носения от холивудската звезда Пол Нюман във филма от 1969 г. Winning, което го направило любим за колекционерите на часовници.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"