Над 80 заразени с коронавирус в сиропиталище в Киев

Повече от 80 души, заразени с коронавируса, са диагностицирани в сиропиталище в Киев, заяви на извънреден брифинг кметът на града Виталий Кличко, цитиран от ТАСС.

"В Дарницкото сиропиталище за момичета днес бе потвърдено заболяването при 81 души. Първоначално бе открит заразен служител, след което бяха направени тестове на всички възпитанички и персонал на дома", каза той.

В частност, бяха потвърдени с коронавирус 53 възпитанички на възраст от 7 до 35 години, а сред персонала заразата е открита при 26 жени и двама мъже. Трима служители са хоспитализирани, а другите са под домашна самоизолация.

"Заразените възпитанички на това учреждение са в задоволително състояние и получават медицинска помощ в сиропиталището. В момента Дарницкото сиропиталище за момичета е напълно затворено под карантина", заяви Кличко. Кметът съобщи, че във връзка с това огнище на заразата в столицата ще бъдат проверени за коронавирус още седем специализирани учреждения.

Според данни на здравното министерство към тази сутрин броят на регистрираните случаи на коронавирус в страната е достигнал 17 330 души. Починалите от заразата досега са 476 души, а броят на оздравелите е 4473, отбелязва ТАСС

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"