Наказват цял отбор геймъри за протестите в Хонконг

Организацията Blizzard не се трогва от нападките, които си навлече с наказанието, което наложи на Blitzchung, състезател по Hearthstone. Причината беше, че геймърът, роден в Хонконг, се обяви в подкрепа на протестите срещу властите. Зад него застанаха много колеги, които... също се сдобиха с наказания.

Blizzard, която е базирана в Калифорния, изхвърли от турнирите и отбора на Американския университет в столицата Вашингтон. Причината е, че състезателите публикуваха лозунги „Свобода за Хонконг“ и призоваха за бойкот на организацията. Санкцията е за 6 месеца, на колкото беше намалена и тази на Блицчунг, която първоначално трябваше да е една година. Blizzard защити решението си да изхвърли от състезания провинилите се.

„Искаме да запазим нашата платформа само за целите на играта, което няма да е възможно, ако позволим всеки да изказва личното си мнение по чувствителни теми“, обясни президентът на компанията Алън Брак. В САЩ очакват решението да доведе до още по-силни призиви за бойкот на организацията.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"