Нетаняху при Путин с мирния план на САЩ за Близкия Изток

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че възнамерява да обсъди плана на САЩ за разрешаване на палестинско-израелския конфликт ("Сделката на века") на предстояща среща с руския президент Владимир Путин в четвъртък, предава TACC.

"Очаквам с нетърпение срещата ни на 30 януари. Ще обсъдим "Сделката на века" и развитието на събитията в региона," цитира думите му неговата канцелария.

На 28 януари пресслужбата на Кремъл информира, че на 30 януари Путин ще се срещне с Нетаняху в Москва, който ще посети Русия на кратко работно посещение. По-рано говорител на правителството на еврейската държава Анна Йонатан-Леус заяви, че премиерът очаква да отиде в Москва от Вашингтон, за да информира Путин за подробностите на плана за уреждане на конфликта в Близкия Изток на САЩ. Предишният път президентът на Руската федерация се срещна с Нетаняху по време на посещението си в Израел на 23 януари.

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви на 29 януари, че Кремъл продължава да анализира плана за палестино-израелски мир, представен от Доналд Тръмп. Той отбеляза, че „ако е необходимо, Русия е готова да продължи да полага всички усилия, за да направи всичко възможно за постигане на жизнеспособен мир в Близкия изток“.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"