Не пуснаха премиерката на Нова Зеландия в заведение заради правилата за социална дистанция

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн и годеникът й Кларк Гейфорд бяха помолени да напуснат заведение заради мерките за спазване на социална дистанция в условията на пандемията от новия коронавирус, съобщи Асошиейтед прес.

Два дни след като в страната бяха облекчени ограничителните мерки срещу разпространението на заразата, двойката решила в събота да обядва в ресторант "Олив" в столицата Уелингтън.

В ресторантите обаче има изисквания за спазване на дистанция от поне един метър между посетителите. Заведението било пълно и премиерката и партньорът й били помолени да изчакат, докато се освободят места.

За случката разказа посетител на ресторанта в Туитър.

Пак в социалната мрежа Гейфорд отговори: "Аз трябва да поема отговорност за това, не се организирах навреме и не направих резервация. Беше много мило от тяхна страна да ни отпратят на улицата, докато не се освободи място. А+ обслужване", написа той.

От канцеларията на Ардърн коментираха, че да се изчака свободно място в заведение е нещо, което може да се случи на всеки по време на ограниченията заради коронавируса в Нова Зеландия.

"Премиерката каза, че тя си чака реда като всички останали", се посочва в изявлението на неин говорител. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"