Николай Панайотов закри изложба в "Нирвана"

Творбите потеглят към нови притежатели и галерии

Художникът пренареди картините си „на сбогуване“

Николай Панайотов - от плът и цвят, заобиколен от греещите си платна, направи finissage на своята изложба в галерия "Нирвана". Повече от 175 души се появиха на този актуален артистичен адрес, за да поднесат почитанията си на художника, живеещ и работещ в Париж.

Творец с ярка представа за нещата от живота, далеч от сипаничавите образи на обикновеното и мрачното, от силуетите на оплаквачките и стенещите пейзажи на маститите си предшественици, Николай Панайотов е не само проводник на оригинални идеи, но е и техен компетентен интерпретатор и владетел.

Галеристът и меценат Ники Младжов, наречен от ценителите българския Амброаз Волар, даде бяла светлина на  тази колекция, в която няма напрежение или състезание, има само покой, благост, надежда и свян.

Николай пренареди  изложбата си, за да и вдъхне нов живот, преди картините да потеглят към новите си притежатели или галерии. Акрошаж е името на този вид сбогуване с едно място и хора и отпътуване към друго. Както в живота пренареждаме идеи, багаж или отношението си към живота, така правят и художници като Николай.

Всичко, от което има нужда един автор като Панайотов е Анри Перюшо - обективния биограф, съдружник в таланта и емоциите и същевременно безпристрастен критик на различните епизоди в творчеството.

Сред гостите бяха легендата Михаил Белчев със съпругата си, председателят на БЗНС Николай Ненчев, топ нотариусите Милена Георгиева и Весела Ивчева, бизнесдамите Мая Хътчинс, Силвия Шонлебе, Таня Китик, арх. Мария Батоева, гости от Франция, Швейцария, Израел, колекционери на Панайотов от САЩ и Канада. Куратор на закриването и водещ бе лорд Евгени Минчев, който също притежава над 12 платна на художника.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"