Нинова: Изявлението на Борисов за отхлабване на мерките е заради страх от обществената реакция

"Лъчезар Иванов и депутати от ГЕРБ внесоха през декември 2019 предложение да се намалят наказанията на шофьори, които са употребили наркотици и карат и предизвикват престъпления", каза пред БНТ лидерът на Българската социалистическа партия Корнелия Нинова.

Нинова показа документ в подкрепа на твърдението си. Става въпрос за писмо от главния прокурор Иван Гешев до народните представители във връзка с този законопроект. Там се казва, че след предлаганото изменение ще бъдат декриминализирани всички случаи на управление на МПС след употреба на наркотични вещества или техните аналози и ще доведе до ненаказването на тези случаи. Предложението не е подкрепено от прокуратурата, заяви Нинова.

Според нея не за пръв път се случва през закони корупцията да се оневинява и да става ненаказуема.

"ГЕРБ превърнаха корупцията в норма", заяви лидерът на БСП.

Тя обясни, че въпросът не е в размера на наказанието, а в прилагането на закона независимо от това, която политическа партия управлява.

Вчерашното изявление на премиера, че се мисли за отпадане на извънредното положение по-рано от предвиденото Нинова определи като страх от обществена реакция.

"Хората загубиха доверие в мерките, които се предлагат заради непоследователност, заради административен хаос. Когато той види обществено настроение срещу себе си винаги отстъпва", каза тя.

Според БСП трябва да започне разхлабването на мерките.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"