Обмислят бонуси за квестори на изпити

Квесторите на изпитите след VII и XII клас ще са по един в стая и за тях е обсъждано да се отпусне допълнително възнаграждение. Решението за това ще вземе следващата седмица, обяви просветният министър Красимир Вълчев пред Нова тв.

Проблемът с учителите, които тази година ще са квестори, идва както от възрастта на повечето от тях, които попадат в рисковата група, свързана с COVID-19, така и от факта, че ще има повече стаи, в които ще се разпределени учениците, така че да има дистанция помежду им.

Училищата се дезинфекцират редовно и са безопасни за провеждането на изпитите, увери Вълчев. Той обясни, че за учениците няма да се осигуряват маски, които така или иначе вече не са задължителни, но училищата са се подготвили с такива за преподавателите.

Зрелостниците ще получат дипломите си за завършено средно образование си по индивидуален график и тази година няма да церемонии. Документите трябва да бъдат раздадени в училищата до 26 юни.

„Училищата са по-безопасни от това да отидеш до магазина”, коментира министърът и допълни, че въпросът с детските градини остава отворен. Има вариант да бъдат отворени в края на май.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"