Премиерът свиква извънредна среща в МС заради водната криза в Перник

Спешна среща за ситуацията в Перник ще се проведе днес в Министерския съвет

Проекти за решаване на водната криза в града ще се обсъждат с министрите на околната среда и водите Емил Димитров, на икономиката Емил Караниколов и на енергетиката Теменужка Петкова.

При вчерашното си посещение в града, новият екоминистър Емил Димитров коментира очакванията си за срещата: „Възможни са няколко варианта - едните са по-добри, другите са по-лоши, но мисля, че крайното решение е на този, който даде парите, а това е премиерът. Възложил ми е да уведомя за част от възможните варианти г-н кмета и Общинския съвет. По някои въпроси има различно мнение. Аз лично се съгласявам с мнението, което те тук имат, по обективни причини. Ще ми се да бъде най-хубавият вариант за Перник. Това, което в моите очи, ми се струва най-хубаво и добро. Но премиерът ще взима окончателното решение“.

На срещата са поканени кметовете на Перник и на София - Станислав Владимиров и Йорданка Фандъкова, както и областният управител на Перник Емил Костадинов, представители на държавната и общинската администрация.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"