Радан Кънев: Отдава се прекалено голямо значение на петицията срещу магистрала „Струма“

Ангел Джамбазки: Това беше саботаж от обичайните заподозрени – псевдозелените

На петицията срещу автомагистрала „Струма“ се отдава прекалено голямо значение – това заяви пред Нова телевизия евродепутатът от „Демократична България“ Радан Кънев. Според него се вдигнал прекалено много шум за нещо не чак толкова важно.

В понеделник подписката, внесена от „зелените“ и придвижена от Кънев, беше затворена от Комисията по петициите в Европейския парламент. Евродепутатът не присъства на дебата и не обясни защо работи срещу българските национални интереси.

„Вчера си бях в България, защото трябваше да бъда на един дълго планиран семинар на фондация „Конрад Аденауер“, заяви Радан Кънев.

Той обясни, че много хора в Кресна са против изграждането на аутобана, но водещите на предаването „Плюс-минус“ го попитаха дали всички жители на общините в района не желаят магистрала. На този въпрос Кънев остана безмълвен.

Вместо това той обясни, че всеки никой в България не е против АМ „Струма“, въпросът бил откъде тя да мине.

След Радан Кънев бе включен евродепутатът Ангел Джамбазки, който беше против подписката.

„Затварянето на тази петиция е добра новина. Тя беше използвана за политически цели от „еколози“ с партийни интереси. Бяхме свидетели на опит да се спре „Струма“ с безумни твърдения. Това беше саботаж от обичайните заподозрени – псевдозелените. Предложеният към този момент „източен вариант“ е най-изпълнимият. ЕК вчера заяви, че ще изисква от България да спазва поетите задължения, в което няма изненада. Ако петицията беше останала отворена, заглавията днес щяха да бъдат „ЕК спря „Струма“, „ЕК не допусна „Струма“ и така нататък. А това щеше да обслужи чужди интереси“, каза Джамбазки.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"