РЗИ - Перник: Няма отклонения в параметрите на водата в града

Всички проби, взети през празничните дни от водата в Перник отговарят на изискванията на Наредба 9, няма констатирани отклонение в параметрите. Това заяви в ефира на Сутрешния блок на БНТ Катя Василева от РЗИ - Перник. По отношение на водата в детска градина "Калина Малина", където преди дни беше открита ешерихия коли, Василева заяви, че при пробите взети след аварията няма проблеми.

Вчера следобед след пускането на водата в детската градина също са взети проби. Окончателните резултати от тях ще излязат най-рано на 31 декември, след което ще се реши дали да се дезинфекцира детската градина и дали децата да бъдат върнати в нея.

Мартин Жлебинков, секретар на община Перник призова да се дари на общината още минерална вода.

Жлебинков каза, че днес стартира изграждането на новото трасе в района на завод "Стомана" при клон 2, както ремонтни дейности на пречиствателната станция, за да може проблемите да се локализират и водата да бъде годна за пиене.

Жлебинков добави, че кметът на Перник е поискал от държавата е да бъдат подменени близо 70 км от водопреносната мрежа на територията на общината, които не са включени в големия воден проект за подмяна на водопроводната мрежа. По думите му, независимо, че язовир "Студена" е в критичния си минимум, разчетите на ВиК са направени да има вода на територията на общината до пролетта.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"