Седма награда за филма на Стефан Командарев „В кръг”

Ирини Жамбонас грабна приза за най-добра актриса в Испания

15 000 зрители вече са гледали лентата у нас

“В кръг” на Стефан Командарев продължава със сериозните международни успехи и преди дни взе поредна седма награда в 57-то издание на Международния кинофестивал в Хихон, Испания. В конкуренция с още 18 филма от цял свят в основната състезателна програма, Ирини Жамбонас взе наградата за най-добра актриса, която е трета за нея след “Сърцето на Сараево” и “Златна Роза”.

“Гордеем се, че успяваме да съчетаем отлично представяне на филма по света с прекрасния прием от българската публика по нашите кина, където вече ни гледаха 15 000 зрители”, коментира от Испания Стефан Командарев.

“В кръг” е вторият филм от планираната трилогия след реализацията на “Посоки”. Той разказва историите на три двойки патрулиращи полицаи в нощна София. В лентата са Ирини Жамбонас, Павел Поппандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев-Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев-Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова, Ованес Торосян и др. Режисьор е Стефан Командарев, оператор Веселин Христов, сценаристи Симеон Венциславов и Стефан Командарев, продуценти Стефан Командарев и Катя Тричкова за “Арго Филм”.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"