Сексапилната Еманюел Сене отново с главна роля във филм на мъжа си

След като имаше премиера в рамките на фестивала „Синелибри” историческата драма „Офицер и шпионин” тръгва по кината у страната. Филмът спечели Голямата награда на журито във Венеция и предизвика ожесточени дебати за и против. Според някои критици филмът е опит на осъдения за незаконен секс с малолетна и избягал от властите в САЩ легендарен режисьор Роман Полански да каже, че е невинен. За други е просто добър филм за аферата Драйфус.

Едноименната книга, по която е сниман „Офицер и шпионин”също излезе у нас за премиерата. Действието в се развива в Париж от 1895 година. Алфред Драйфус, млад еврейски офицер, току-що обвинен в предателство, е осъден на доживотен затвор на Дяволския остров и е разжалван публично пред огромна тълпа. Сред свидетелите на унижението му е и Жорж Пикар, амбициозният и интелигентен наскоро повишен началник на един от отделите на контраразузнаването, който е намерил „доказателствата”, че Драйфус е шпионирал в полза на Германия.

Първоначално Пикар е твърдо убеден във вината на Драйфус, но скоро след като младият евреин се озовава в изолирания си затвор, Пикар се натъква на информация, която го кара да заподозре, че във френската армия все още има шпионин. Уликите за тази злостна измама се натрупват и водят неумолимо към най-висшите етажи на властта. Пикар е принуден да се усъмни не само в делото срещу Драйфус, но и в най-съкровените си убеждения за родината и за самия себе си.

Автор на книгата е Робърт Харис - популярен английски журналист и автор на романи, преведени на трийсет и седем езика.

В актьорския състав влиза френската звезда Жан Дюжарден и винаги атрактивната Еманюел Сене - съпругата на режисьора Полански, която участва във всичките му филми през последните години.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"