Собствениците на "Уотсап": Съобщенията са криптирани и напълно защитени

От германското правителство предупредиха министерствата да се въздържат от използване на "Уотсап' заради опасност от изтичане на данни. Собствениците на приложението уверяват, че съобщенията са криптирани и напълно защитени, пише „Дойче веле”.

Собствениците на мобилното приложение "Уотсап" отхвърлиха появилите се в Германия обвинения за предоставяне на метаданни на потребителите на компанията-майка Фейсбук. Съобщенията са изцяло криптирани и защитени и могат да бъдат прочетени единствено непосредствените събеседници, твърди представител на WhatsApp пред германското издание „Ханделсблат”, информира БТА.

По-рано представител на правителството по защита на личните данни Улрих Келбер предупреди федералните министерства и ведомства да не използват това приложение за обмен на информация. Според него, предоставянето на метаданни става още по време на изпращането на съобщение. Келбер призова да се спазва защитата на личните данни, вместо да бъде пренебрегвана „в тези трудни времена”, когато пандемията от коронавирус доведе до необходимостта да се промени начинът на комуникация в държавната администрация.

Компанията WhatsApp е създадена през 2009 г. През 2014 г. е купена от Фейсбук. По обща оценка приложението се ползва от повече от 2 милиарда души. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"