Според научно изследване: Ползването на обществения транспорт вероятно ще доведе до нова вълна на COVID-19

Скупчени във влаковете на метрото или наслаждавайки се на преоткритата си свобода на игрищата за голф, британците започнаха вчера бавния процес по завръщане към работата и към забавленията, пише в. "Таймс". В Лондон пътуващите с обществения транспорт се наредиха на опашки, за да се качат на препълнените влакове на метрото и да отидат на работа. Любителите на голфа, които от седмици не бяха стъпвали в клубовете си, резервираха всяко място, до което можеха да се доберат, отбелязва британското издание, цитирано от БТА.

Завръщането на ползвателите на обществения транспорт вероятно ще доведе до нова епидемия от Ковид-19, става ясно от ново научно изследване, цитирано от в. "Индипендънт". Изследването на Съсекския университет показва, че спадът на употребата на обществения транспорт е основната причина за овладяването на епидемията от коронавируса във Великобритания - следователно, по-голямата му употреба крие риска от втора вълна на случаи на заразяване. Учените отправиха предупреждението на фона на кадрите с препълнените влакове на метрото и автобуси в Лондон след призива на британския премиер Борис Джонсън колкото е възможно повече хора да се завърнат на работните си места.

Макар Великобритания да регистрира най-много смъртни случаи от коронавирус в Европа, британският премиер Борис Джонсън продължава да се ползва с изключително висока популярност. Това е парадокс, който хвърля светлина върху уникалността на нашите съседи отвъд Ламанша, пише в редакционен материал френският в. "Монд". Той не подготви страната за пандемията, провали се със своевременното осигуряване на маски и тестове и подхрани страха и объркването с противоречивите си послания. Въпреки това 66 процента от избирателите имат добро мнение за него, 58 процента одобряват действията на правителството, а 50 процента са готови да гласуват за британската Консервативна партия. Джонсън продължава да е изключително популярен и по време на кризата с Ковид-19, обобщава "Монд".

Училищата по света започват да отварят отново врати след месеци на карантина заради коронавируса, през които игралните площадки и класните стаи бяха празни и изоставени, пише в. "Дейли телеграф". Там, където някога имаше развълнувани детски викове, сега царят инструкции за спазване на социална дистанция и редовно миене на ръцете. На фона на завръщането на децата в училище в страните, които започнаха да смекчават ограничителните мерки, бяха въведени нови училищни режими, чиято цел е ограничаване на риска от нови инфекции, които да доведат до втора вълна на Ковид-19, отбелязва британският всекидневник.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"