Ст.комисар Георги Хаджиев, СДВР: Няма да толерираме агресивно поведение

По никакъв начин няма да толерираме агресивно поведение. Това заяви директорът на СДВР ст.комисар Георги Хаджиев по повод операцията, при която тази сутрин в столичния квартал „Дружба“ бяха задържани четирима души, опитали да избегнат полицейска проверка.

Вчера около 18.10 часа, в района на столичния квартал „Дружба“,  служители на Осмо РУ подават светлинен и звуков сигнал за спиране на  л.а. „Мерцедес“. Водачът не се подчинява,  веднага е предприето преследване, при което полицаите забелязват, че от автомобила се хвърля жълт плик, малко по-късно колата самокатастрофира. Докато 21-годишният шофьор и тримата му спътници - на 21, 24 и 49 години, двама от които осъждани, опитват да излязат от нея, те са обградени и задържани от униформените, разказа ст.комисар Хаджиев.

Междувременно в Осмо РУ жител на село Герман предава с протокол намерен от него полиетиленов плик, съдържащ  два пакета с растителна маса.  При последвали процесуално-следствени действия в едно от жилищата на задържаните са намерени и иззети растителна маса, амфетамин и забранени предмети.

По случая е образувано досъдебно производство за притежание и разпространение на наркотични вещества, а работата по документирането му продължава под наблюдението на  Софийска градска прокуратура, съобщи директорът на СДВР.  

Ст.комисар Георги Хаджиев припомни, че през 2018 г. 24-годишният  бе задържан на територията на Студентски град. Тогава, при претърсване на адреса, на който е живеел, бяха открити зелена тревиста маса, амфетамин и забранени предмети.

Директорът на СДВР посочи, че наред с останалите задачи, СДВР продължава активно да работи по един от приоритетите на МВР - противодействието на битовата престъпност. По думите му, тези усилия никога не са спирали и до момента полицейският състав е изпълнявал сериозно своя ангажимент, но след приключване на извънредните мерки, се освобождава допълнителен ресурс.

"Наблюдението на криминогенната обстановка  по време на изградените временни контролно-пропускателни пунктове, сочеше значителен спад  на този вид престъпления, но през последните дни се забелязва тенденция на леко завишаване. Именно затова, на базата на анализа, набелязахме райони с концентрация на подобни набези и съсредоточваме своите усилия в това направление", допълни още ст. комисар Хаджиев.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"