Столичните молове в трескава подготовка за отварянето утре

Ден преди да отворят моловете в София тече трескава подготовка.

Пространството пред търговските площи е почистено, вижда се и усилено дезинфекциране на входните врати. Част от персонала е с маски както изисква наредбата на здравния министър, информира БГНЕС.

От обявяването на извънредното положение през март до момента в моловете без прекъсване работеха единствено хранителни магазини, аптеки, клонове на банки и застрахователни офиси.

Остава забраната на територията на търговските комплекси да работят увеселителните и игрални зали и баровете, както и закритите търговски площи на заведения за хранене и развлечения – ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейните заведения и кафе-сладкарници, развлекателни центрове, детски и спортни съоръжения на закрито. Изключение са заведенията за хранене в тях с открита площ и самостоятелен вход.

Режимът за отварянето на моловете беше обсъден по време на среща между премиера, здравния министър, оперативния щаб и представители на Българската ритейл асоциация.

Според новите изисквания клиентите на моловете ще трябва да влизат и излизат от различни места. Ще се регулира броят на посетителите, за да не се получава струпване. Всеки магазин ще следи за дистанция между клиентите. Препоръчва се да не се опипва стоката.

Със същата заповед на здравния министър Кирил Ананиев от утре се разрешава и използването на фитнес залите.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"