Таксиджията, закарал Викторио Александров: Опря пистолет в главата ми

Твърдял, че жена му убила друга тяхна рожба

Oхранителна камера в жилищния блок в кв. „Надежда”, където снощи 26-годишният Викторио Александров уби майката на детето си, е заснела момента, в който той бяха от местопрестъплението, отнасяйки невръстната им дъщеричка.

По-късно Александров застреля и момиченцето в Горни Богров, след което направи неуспешен опит за самоубийство. Животът му е вън от опасност, а самият той е под охрана в "Пирогов". Лекарите не успяха да се преборят за живота на детето, което е само на една годинка и то издъхна в болницата.

От жилището в столичния кв. „Надежда” до мястото, където убива дъщеричката си, мъжът отива с такси. Таксиметровият шофьор е този, който помага на полицията да го намери. Той го е разпознал по снимката, която беше разпространена от МВР.

Таксиметровият шофьор твърди, че е бил заставен да го направи с пистолет, опрян в главата. Това разказа самият той пред Нова ТВ. Мъжът уби първо майката на детето, след което избяга с дъщеричката им.

Александров няколко пъти променял крайната точка, до която е трябвало да стигне. Около час той се придвижвал с таксито. През цялото време мъжът обяснявал, че иска да се самоубие. Таксиметровият шофьор се опитвал да го успокои. Детето плачело през цялото време.

Шофьорът разказа още, че Викторио Александров взел и двата му телефона от страх да не се обади в полицията. Мъжът обяснявал, че жена му била убила другото им дете и че затова искал да скочи от мост.

Шофьорът го оставил в Горни Богров и след известно време от свои колеги научил, че се издирва мъж за убийство. След това подал сигнал в полицията и така помогнал да бъде намерен.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"