Тодор Батков: Разтревожен съм за бъдещето на "Левски"

Тодор Батков, най-успешният президент на "Левски", призна, че е разтревожен за бъдещето на клуба. Адвокатът коментира последните събития от сряда, когато акциите на 26-кратните шампиони бяха изпратени от настоящия собственик Васил Божков на премиера Бойко Борисов.

"Доста съм разтревожен - обясни Батков пред БТВ. - Това, което стана вчера, много ме разочарова. Очаквах г-н Божков да постъпи като мен преди няколко години, когато вече нямах възможност да издържам финансово клуба. Тогава аз просто предадох безвъзмездно акциите на новите акционери и продължих да обичам "Левски". Очаквах Божков да даде акциите на Тити Папазов или на феновете. Имаше и вариант да ги прехвърли на самото дружество".

"Аз имах подобен случай през 2004 година след втората заповед, която забранявяше на г-н Чорни да влиза в България. Тогава той дълбоко се обиди и ми заяви, че се оттегля, като ми забрани да ползвам неговите финанси за "Левски" и поиска да дам акциите на тогавашния вътрешен министър Георги Петканов. Аз се опитах културно да му обясня, че това няма как да стане формално, а и никой няма право да постъпва така с "Левски". Стигнахме до скандал, накрая казах, че аз ще взема акциите и няма да оставя "Левски" на произвола".

"Божков можеше да направи същото и да даде акциите на Тити Папазов, който е чист човек. В най-тежките ми месеци като президент на "Левски" именно Тити, без да го моля, изтегли влог от 95 000 евро на семейството си и ми ги даде кеш, за да ги използвам за "Левски". Връщах му тези пари допреди две години".

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"