Топ 10 на най-красивите спортистки

За пореден път италианците доказаха, че са най-големите ценители на женската красота. Преди дни авторитетното издание „Гадзета дело спорт“ публикуваха своя версия на най-привлекателните спортистки. И съдейки по вкуса на италианците най-красиви са тенисистките, тъй като в топ 10 попаднаха три от тях – Южени Бушар, Мария Шарапова и Камила Джорджи. Но пък най-много – четири са представителките на Ботуша - плувкинята Федерика Пелегрини, биатлонистката Доротея Вирер, фигуристката Каролина Костнер и Камила Джорджи (тенис).

Има също две американки (скиорката Линдзи Вон и футболистката Алекс Морган), както и две рускини (Мария Шарапова и Даря Клишина, скок на дължина). А с по една спортиска са представени Хърватия (Антония Мишура, баскетбол) и Канада (Южени Бушар, тенис).

Най-голямата в топ 10 е Линдзи Вон. Въпреки че е на 34 години американската изглежда зашеметяващо. През изминалия сезон тя официално сложи край на бляскавата си кариера, в която покорява веднъж олимпийския връх и два пъти световния. Вдига и 4 пъти Световната купа.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Красимира Станкова

Този уебсайт използва "бисквитки"